Ons bedrijf: Hoe het allemaal begon

De heer Albert Scholing richt het bedrijf ‘Auto Scholing’ op. In die tijd houdt de heer Scholing zich slechts bezig met de in- en verkoop van jonge gebruikte auto’s. Toen nog vanuit Aadorp…..

1945

De schoonzoon van de heer Scholing; Hans Sjoers komt hem versterken met de verkoop. Het bedrijf groeit snel en verhuist van een relatief klein pand naar een groter pand aan de Vissedijk in Almelo.

1968

Auto Scholing wordt als een van de eersten in Nederland officieel Subaru dealer! Een andere tijd breekt aan; naast alleen maar in- en verkoop van jonge gebruikte auto’s gaat men zich vooral bezig houden met de verkoop van nieuwe Subaru’s. Relatiebeheer wordt onmisbaar en de zaken gaan goed.

1979

Er wordt besloten om het merk Subaru te verruilen voor het vindingrijke merk: Honda. Een nieuwe tijd breekt aan. Het bedrijf groeit snel uit z’n jasje…

1983

Het pand aan de Vissedijk wordt verlaten en er wordt een gloednieuw pand gebouwd aan de Buitenhavenweg in Almelo. Een superlocatie ‘vlak om de hoek’ bij Wierden.

1987

De oudste zoon van Hans Sjoers; René komt het team versterken. De traditie van het familiebedrijf blijft gewaarborgd. In de loop der jaren verandert er veel.

1995

Auto Scholing wordt tevens dealer van Honda’s Power Equipment en Gazonmaaiers! Het bedrijf groeit en Auto Scholing Twente is een feit.

2004

Meer grasmaaiers

De jongste zoon van Hans Sjoers; Patrick neemt ook deel in het bedrijf.

2008

Auto Scholing Twente opent de deuren van een nieuwe vestiging op een toplocatie, de Zilverstraat 7 in Hengelo. De kwaliteit wordt hierdoor gewaarborgd en zo staat de klant bij Auto Scholing Twente nóg centraler.

2008

Kom bij ons langs

30 jaar officieel Honda dealerschap. Tijd om de krachten te bundelen om sterk te staan en de klanten nog optimaler te bedienen.

2013

Honda.nl

De vestiging in Hengelo sluit en het pand in Almelo wordt daarom drastisch verbouwd en uitgebreid. Letterlijk en figuurlijk, is het dak gaat eraf gegaan. De showroom is volledig vernieuwd, het onderdelen-magazijn vergroot en er is een bandenhotel gerealiseerd. Tevens is Auto Scholing Twente hiermee de eerste Honda-dealer in Nederland met de vernieuwde Honda Corporate Identity uitstraling. Op de Facebookpagina HondaTwente.nl was de verbouwing nauwgezet te volgen.

2013

Bekijk Facebookpagina

Alles heeft ons gebracht waar we nu zijn. Auto Scholing Twente: al meerdere decennia een (h)echt familiebedrijf en een begrip in Twente! Met de jarenlange Honda ervaring die wij in huis hebben, vindt u alleen bij ons Honda in de breedste zin van het woord.

Vandaag de dag