Met uw Honda veilig de weg op

’s Winters is de weg altijd minder betrouwbaar dan normaal, ongeacht of het sneeuwt, ijzelt, of nat is. Ervaar daarom de voordelen van winterbanden: meer grip, minder kans op schade, oftewel veiliger rijden gedurende de winterperiode. Bovendien bespaart u met winterbanden op de slijtage van uw zomerbanden. Wees op tijd met het aanschaffen van winterwielen, want beter te vroeg dan te laat…

Dankzij de komst van de winterband is het risico van grip-verlies fors verminderd. Door zijn specifieke vorm en unieke samenstelling vermindert de kans op aquaplanning en slippen en biedt dus grote voordelen.

Een winterband heeft een dieper en grover profiel, meer lamellen en een bijzondere rubbermengsel. Dat laatste zorgt ervoor dat de band zich aanpast bij koude temperaturen en daarmee de remkwaliteit verbetert.

 

Om te onthouden
  • een be-ijzelde weg is 2x zo glad als een besneeuwde weg
  • een be-ijzelde weg is 4x zo glad als een natte weg of laagje gesmolten sneeuw
  • een be-ijzelde weg is 8x zo glad als een droge weg

 

Let op: Winterbanden Duitsland verplicht

Winterbanden zijn in Duitsland tegenwoordig verplicht. Wanneer Duitse automobilisten tijdens winterse omstandigheden in Duitsland toch de weg op gaan met zomerbanden, riskeert men een boete. Wanneer het verkeer wordt gehinderd als gevolg van een onjuiste bandenkeuze is de boete hoger. Deze nieuwe maatregelen gelden ook voor buitenlandse automobilisten! Klik op de link van de BOVAG voor een totaaloverzicht in welke landen winterbanden nog meer verplicht zijn.

De standaard banden onder een CR-V bijvoorbeeld, de zgn. M+S band, wordt (ook) beschouwd als ‘winterband’. M+S banden zijn bedoeld voor modder en sneeuw. Alleen als er ook een symbool van bergtoppen met een sneeuwvlok op de band staat, wordt hij als volwaardig winterband beschouwd. Dit M+S logo vindt men tegenwoordig op alle winterbanden en geeft aan dat de band voldoet aan de minimale eisen voor gebruik bij sneeuw.

Bereid u dus voor op de winter met de juiste winterbanden en velgen, om veilig én comfortabel door de herfst- en winterperiode heen te komen. Honda heeft een aantrekkelijke collectie samengesteld, zodat u niet enkel veilig, maar ook in stijl de weg op kan. Alle velgen zijn specifiek ontworpen en ontwikkeld voor uw Honda. Ze zijn getest volgens strenge specificaties, resulterend in uitzonderlijke prestaties. Klik HIER voor meer informatie (site Honda Motor Europe).

 

Bandenhotel

Bij ons is de mogelijkheid van opslag van uw zomer/winterbanden aanwezig. Voor een totaalbedrag van € 160,- per jaar wordt alles voor u geregeld; 2 x wisselen, ‘cleaning’ én zelfs verzekering… Makkelijk toch? U bent bij ons ook aan het goede adres voor het huren van sneeuwkettingen, dak dragers, dak koffers en winterwielen.

Informeer naar de beschikbaarheid of profiteer nu van wel een aantrekkelijke korting* op een van onze ‘Winter Packs’.

* Informeer naar de voorwaarden.

Méér Honda Winterwielen