Dit is het interieur van de Honda Civic e:HEV (2022)

30-08-2023 - Dealer

CivicHybride

De 11e generatie van de Honda Civic is compleet vernieuwd. Zowel vanbuiten als in het interieur is alles veranderd. Maar geen nood. Het interieur van de nieuwe Civic is een bijzonder prettige plek om te verblijven. Met een moderne uitstraling, fysieke knoppen en een knipoog naar het verleden.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken

Strak en ergonomisch

Honda is niet zo van de poespas. En dat zie je in het interieur van de nieuwe Civic. Het dashboard heeft een duidelijke indeling, de knoppen zitten precies waar je ze verwacht en het centrale scherm is duidelijk, maar niet overdreven groot.

Fysieke knoppen

Je ziet het bij steeds meer automerken. Vrijwel alle fysieke knoppen verdwijnen uit het interieur. In plaats daarvan verloopt de bediening via het centrale scherm. Het ziet er opgeruimd uit, maar ergonomisch is het niet. Door het ontbreken van fysieke knoppen, bent u genoodzaakt steeds naar het scherm te kijken om bijvoorbeeld de temperatuur aan te passen.

Honda heeft zich wat dat betreft ingehouden bij de Civic. Zodra u plaatsneemt in het interieur, vallen de drie draaiknoppen op. Met deze knoppen bedient u de belangrijkste klimaatinstellingen. Ze zijn niet alleen bijzonder ergonomisch, ze zien er ook mooi uit.

Interieuropties

De Honda Civic biedt, afhankelijk van de gekozen uitvoering, enkele zeer aangename opties voor het interieur.

Digitale cockpit

Achter het stuur vindt u een digitaal scherm van 10,2 inch. Het scherm laat alle informatie zien die tijdens een rit van belang kunnen zijn. Denk aan de snelheid, informatie omtrent de adaptieve cruise control, muziek die afspeelt, en in welke modus u rijdt.

Panoramadak

Tijdens een rit in het voorjaar of de zomer, wordt het interieur van de Civic verlicht door de zon. Die schijnt moeiteloos naar binnen via het panoramadak. Wordt het u iets te warm? Open het panoramadak voor een verfrissend windje, of sluit het glas af met het zonnescherm.

Stuur- en stoelverwarming

Helaas is het niet het hele jaar door mooi weer in Nederland. Dus in de koude maanden blijft het panoramadak gesloten. Maar gelukkig is de Civic uit te rusten met stuur- en stoelverwarming. Wat het weer ook doet, het interieur van de Civic is altijd aangenaam.

Ook deze opties zijn gewoon met fysieke knoppen te bedienen. De knop voor de stoelverwarming zit bij de andere knoppen voor de klimaatbediening. Precies waar u ze verwacht. De knop voor de stuurverwarming zit op de meest logische plek: op het stuur.

Neem zelf plaats in het interieur van de Honda Civic

Zelf het interieur van de nieuwe Honda Civic ervaren? Dat kan uiteraard bij Auto Scholing Twente. De Honda Civic staat op u te wachten in onze showroom. Klaar voor een proefrit. Neem contact met ons op voor het inplannen van een proefrit, of kom gewoon even langs om de Civic te bekijken.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken

Lees verder: